GREEK TRAIL

Adventure Trail
0 χλμ
ψηλοτερος δρομος
0 μ
διαδρομες
0 +
ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
0 +

προταση διαδρομησ

ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ – ΓΚΟΥΡΑ TRAIL RIDE

Μπορούμε να φτάσουμε στο Ζευγολατιό από την παλιά ή από τη νέα Εθνική , Εκεί ξεκινάει στενή άσφαλτος που δίνει τη θέση της σε γρήγορο καθαρό φλατ χωμάτινο και ύστερα δασικός ως το Κλιμέντι για καφέ .

Read More »

ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ TRAIL RIDE

Η διαδρομή ξεκινάει από την Αταλάντη και διασχίζοντας τις χαμηλές βουνοκορφές των ορεινών της περιοχής καταλήγουμε στο Όρος Καλλίδρομο, που αν και μικρό είναι ένα φανταστικό μέρος απείρου φυσικού κάλους και ποικιλομορφίας terrain.
Η διαδρομή τελειώνει με μια δύσκολη κατάβαση απο το καταφύγιο Καλλίδρομου έως και το Ελευθεροχώρι.

Read More »

ΠΙΝΔΟΣ TRAIL RIDE

Μία χωμάτινη διαδρομή από το Μέτσοβο μέχρι και την Αετομηλίτσα Γράμμου.
Η χωμάτινη διαδρομή διασχίζει όλες τις κοιλάδες του Εθνικού Δρυμού και παρότι συναντήσαμε αρκετά σημεία που φάνταζαν αδιαπέραστα, με υπομονή και όρεξη για περιπέτεια, τα ξεπεράσαμε και συνεχίσαμε ακάθεκτοι .

Read More »

ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ TRAIL RIDE

On-Off διαδρόμη με τη πρώτη χωμάτινη έξοδο από Μετόχι Αετού με κατεύθυνση προς στη κορυφογραμμή με τα αιολικά πάρκα και ωραίες θέες.

Read More »

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ TRAIL RIDE

Η διαδρομή είναι κατάλληλη για μικρά και μεγάλα on off και έχει κάποια μέτριας δυσκολίας, μη επικίνδυνα, σημεία τα οποία έχουν και εναλλακτικές παράκαμψης. Περνάει μέσα απο λατομεία, δάση, φαράγγια και φανταστικές παραλίες. 230 χλμ από τα οποία τα 150 χλμ χώμα. Αυτονομία που θα χρειαστείτε είναι της τάξεως των 100 χλμ. Ειναι μια πολύ χορταστική διαδρομή με εναλλαγές στα τοπία και τερέν.

Read More »

ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ TRAIL RIDE

Μια διαδρομή στους ορεινούς όγκους της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου αλλά και σε δύο από τα μοναχικότερα δάση της Ευρώπης.

Read More »

ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ TRAIL RIDE

Μια ανοιξιάτικη διαδρομή απείρου κάλους στα οροπέδια των Δερβενοχωρίων .
Η διαδρομή ξεκινάει από τον Αυλώνα και διασχίζει όλο το βορινό κομμάτι του οροπεδίου των Σκούρτων σε μια καταπράσινη off road διαδρομή γεμάτη εκπλήξεις και διάφορα terrain.

Read More »

ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΚΥΚΛΙΚΟ TRAIL RIDE

Κυκλική διαδρομή μήκους 170 km με αφετηρία την Τρίπολη. Η διαδρομή είναι κατά 90% βατοί χωματόδρομοι κατάλληλη και για μεγάλα adveture bikes .

Read More »

ΣΟΦΙΚΟ TRAIL RIDE

Ξεκινώντας από τα Ίσθμια, η διαδρομή μας οδηγεί σε μια κυκλική εξόρμηση στα ορεινά σύνορα των νομών Κορίνθιας και Αργολίδας.
Η θέα του Αργοσαρωνικού είναι φανταστική από κάθε ύψωμα αλλά και το terrain καθ’ όλη τη διάρκεια εναλλάσσεται, κρατώντας τον αναβάτη σε εγρήγορση.

Read More »

ΠΑΝΑΧΑΪΚΟ – ΚΑΝΙΣΚΑ TRAIL RIDE

Η διαδρομή μας ξεκινά από τις Καμάρες Αχαΐας με πρώτο προορισμό το χωριό Σελά. Η ανάβαση είναι εκπληκτική, με σφιχτές στροφές αλλά και φαρδιά πλατώματα , σε ένα φανταστικό terrain .

Read More »

ΚΑΝΤΗΛΙ TRAIL RIDE

Η διαδρομή ξεκινάει από το χωριό Νεροτρίβια και διασχίζει το Όρος Καντήλι μέχρι και το χωριό Κεχριές.

Read More »

ΟΞΙΑ – ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ TRAIL RIDE

Ξεκινώντας από την Παύλιανη, η διαδρομή ξεκινάει και διασχίζει το Δυτικό κομμάτι της Οίτης με προορισμό την Οξιά και τα Βαρδούσια.

Read More »

ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ-ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ TRAIL RIDE

Η διαδρομή προσφέρει χαλαρή βολτούλα με σημείο έναρξης τη Κλειτορία μέχρι την Off-Road ανάβαση του Βάλτου διασχίζοντας τον Αγιο Βλάση και το Πλανητέρο.
Είναι λίγο πετρώδης η ανάβαση αλλά χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Αρκετά ευχάριστη και η κατάβαση που σε βγάζει ακριβώ στη λίμνη.

Read More »

ΒΕΡΜΙΟ – ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ TRAIL RIDE

Το Βέρμιο αποτελεί ένα από τα πιο ποικιλόμορφα βουνά της Ελλάδας. Από πυκνά δάση, με βούρκους και νεροφαγώματα, καταπράσινα οροπέδια και βοσκοτόπια , μέχρι ατελείωτες καταβάσεις σε μαλακό χώμα

Read More »

ΠΙΕΡΙΑ TRAIL RIDE

Η διαδρομή ξεκινάει από το κεφαλοχώρι Λιβάδι και διασχίζει τα Πιέρια ‘Ορη σε μια φανταστική διαδρομή με πολλές εναλλαγές τοπίων και terrain.

Read More »

ΟΣΣΑ – ΟΛΥΜΠΟΣ TRAIL RIDE

Η διαδρομή μας ξεκινάει από την Αγιά Λάρισας όπου υπάρχει άνετος χώρος κατασκήνωσης καθώς και αρκετά μαγαζιά για προμήθειες και καύσιμα.

Read More »

ΝΕΔΑ TRAIL RIDE

Μία όμορφη διαδρομή μέσα από καταπράσινα δάση και τελικό προορισμό τους καταρράκτες της Νέδας.

Read More »

ΜΑΙΝΑΛΟ – ΧΕΛΜΟΣ TRAIL RIDE

Κυκλική διαδρομή 300 km εύκολη γενικά μόνο σε ελάχιστα σημεία μέτριας δυσκολίας , με 30% άσφαλτο σε όμορφους επαρχιακούς δρόμους 60% εύκολοι χωματόδρομοι και ενα 10% λίγο ζόρικοι χωματόδρομοι.

Read More »

NOTIA ATTIKH TRAIL RIDE

Μια απολαυστική διαδρομή στη Νότια Αττική, με πολλές εναλλαγές εδάφους και τοπίων. Σχεδιασμένη για όλες τις μοτοσυκλέτες και αναβάτες.

Read More »

ΜΑΙΝΑΛΟ TRAIL RIDE

Η διαδρομή ξεκινάει από τη Μεγαλόπολη και διασχιζοντας πυκνά δάση και την καρδια του ορεινού όγκου του Μαινάλου τερματιζουμε στο Λεβίδι.

Read More »

ΠΑΡΝΩΝΑΣ TRAIL RIDE

Η διαδρομή ξεκινάει από το παραθαλάσσιο Ξηροπήγαδο και ανεβαίνοντας την ιστορική ανάβαση του Αχλαδόκαμπου, μπαίνουμε στον Πάρνωνα απο τη βορινή πλευρά του και διασχίζοντας δάση και οροπέδια καταλήγουμε στη Μεγαλόπολη.

Read More »

ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ TRAIL RIDE

Η διαδρομή ξεκινάει από τον Ασπρόπυργο και διασχίζοντας το Όρος Πατέρας και τα Γεράνεια Όρη φτάνουμε στις όχθες του Κορινθιακού και το Αλεποχώρι.

Read More »

ΟΡΕΙΝΗ ΑΧΑΙΑ TRAIL RIDE

Μια κυκλική διαδρομή από το Φαράγγι του Βουραϊκού και τη ράχη των Καραφλών Καλαβρύτων μέχρι τα πυκνά δάση του Χελμού και της Κάνισκας.

Read More »

ΒΑΛΙΑ ΚΙΡΝΑ – ΦΟΥΡΚΑ TRAIL RIDE

Μία διαδρομή απείρου κάλους που ξεκινάει απο το χωρίο Βοβούσα και διασχίζοντας την κατάφυτη κοιλάδα της Βάλια Κίρνα, φτάνουμε στους πρόποδες του Σμόλικα και ίσως στο ψηλότερα χτισμένο χωριό της Ελλάδος, τη Σαμαρίνα. Η διαδρομή συνεχίζει μέσω από τα οροπέδια και υψίπεδα της Φούρκας μέχρι και τον Σαραντάπορο Ποταμο.

Read More »

ROADTRIP | 2020

Η διαδρομή ξεκίνησε από την πόλη κατοικίας μας, την Αθήνα. Αφού έγιναν οι τελευταίοι απαραίτητοι έλεγχοι σε αποσκευές και στη γενικότερη μηχανολογική κατάσταση των μηχανών, έφτασε ένα από τα καλύτερα σημεία του ταξιδιού, που είναι η μάζωξη πριν το ξεκίνημα. Είναι απόγευμα και έχουμε μπροστά μας 250 χιλιόμετρα ασφάλτου μέχρι το πρώτο σημείο διανυκτέρευσης, λίγο έξω από το Νεοχωράκι Τυμφρηστού.

Read More »

ΑΡΓΙΘΕΑ TRAIL RIDE

Μία από τις ομορφότερες διαδρομές στα υψίπεδα της Αργιθέας και τις παρθένες κορυφές της. Η διαδρομή αποτελείται από αχαρτογράφητο δρόμο και είναι μία πραγματική adventure εμπειρία για κάθε αναβάτη.

Read More »

ΑΓΡΑΦΑ TRAIL RIDE

Η διαδρομή ξεκινάει από το χωριό Δάφνη και μέσα από μία μαγευτική διάσχιση της οροσειράς των Αγράφων καταλήγουμε στα πρώτα χωριά της Αργιθέας και το γνωστό Πετρίλο.

Read More »

ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ TRAIL RIDE

Η διαδρομή ξεκινάει απο το χωριό Ρόσκα και σε μία από τις πιο απότομες αναβάσεις φτάνουμε στο διάσελο της Καλιακούδας και σε ένα από τα ομορφότερα ορείνα σημεία στην Ελλάδα. Η κατάβαση θα μας οδηγήσει στο Μεγάλο Χωριό με μόνιμη θέα τη κορυφή του Βελουχίου.

Read More »

ΚΟΚΚΑΛΙΑ TRAIL RIDE

Η διαδρομή ξεκινάει έξω από το χωριό του Αγίου Νικολάου και σε μία μαγευτική διαδρομή στα αλπικά λιβάδια στην κορυφογραμμή της Οξυάς (Κοκκάλια – Σαράνταινα) καταλήγουμε στο χωριό Στάβλοι.

Read More »

ΒΑΛΤΟΝΕΡΙΑ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ TRAIL RIDE

Η διαδρομή ξεκινάει μέτα τη Πτελέα και το χωρίο Νεοχωράκι όπου αφήνουμε τον κεντρικό δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου και διασχίζουμε κάθετα τον Σπερχείο ποταμό και τα Βαλτονέρια Τυμφρήστου μεχρι και το χωρίο Άγιος Νικόλαος.

Read More »

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ – ΓΚΙΩΝΑ – ΟΙΤΗ TRAIL RIDE

Το Adventure Trail Ride ξεκινά από τα Καλύβια Λιβαδίου και σε υψόμετρο 1200μ, όπου και επιβάλλεται ο ανεφοδιασμός καυσίμων, καθώς δε συναντάμε άλλο πρατήριο καυσίμων εντός πορείας.

Read More »

ΑΤΤΙΚΗ – ΛΑΔΩΝΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ TRAIL RIDE

Η διαδρομή σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον Δημήτρη Χελιώτη και την Worksbike. Η διαδρομή ξεκινά από το όρος Πατέρα και, μέσα από μία μαγευτική διαδρομή με θέα τον Κορινθιακό Κόλπο και τα πευκοδάση της Δυτικής Αττικής, οδηγούμαστε στο αμέσως επόμενο βουνό και τα πρώτα έλατα.

Read More »

ΒΟΙΩΤΙΑ TRAIL RIDE

Η διαδρομή εκκινεί λίγο πριν τα Οινόη και έχει ως κατεύθυνση το όρος Κιθαιρώνας με τελική κατάληξη το οροπέδιο της Αρβανίτσας και το καταφύγιο του Ελικώνα. Η πρώτη επαφή με το χώμα γίνεται μέσα από τον δασικό δρόμο που χαρακτηρίζεται από το πευκόδασος στους πρόποδες του Κιθαιρώνα και είναι ιδιαίτερα τραχύς και με αρκετή πέτρα. Ωστόσο, όσο προσεγγίζουμε τον Κιθαιρώνα, το έδαφος γίνεται πιο βατό. Αυτή η διαδρομή συνοδεύτηκε από τη μαγευτική θεά του Βοιωτικού Κάμπου και του Κορινθιακού Κόλπου.

Read More »

ΒΟΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ TRAIL RIDE

Η διαδρομή ξεκινάει από το Κιάτο και διασχίζοντας σχεδόν όλους τους ορεινούς όγκους της βόρειας Πελοποννήσου, κατηφορίζουμε μέσα από το φαράγγι του Βουραικού μέχρι την πανέμορφη παραλία Τραπέζης.

Read More »

ΓΥΡΟΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ TRAIL RIDE

Η διαδρομή ξεκινάει απο τη Μεταμόρφωση Αττικής όπου παράλληλα με το “κρυφό” ποτάμι της, ανηφορίζουμε στους πρόποδες της Πάρνηθας και διαγράφουμε μία κυκλική διαδρομή από τον Άγιο Μερκούριο μέχρι και τη Φυλή.

Read More »

ΠΑΤΕΡΑΣ TRAIL RIDE

Η διαδρομή ξεκινά από τον χωματόδρομο παράλληλα του κεντρικού αγωγού στο ύψος του Ασπρόπυργου και μέχρι το εργοστάσιο της TITAN, όπου ο δρόμος είναι ιδανικός για ζέσταμα, αφού είναι καλά πατημένος, φαρδύς και με ανοιχτές φουρκέτες.

Read More »

ΖΗΡΕΙΑ – ΧΕΛΜΟΣ TRAIL RIDE

Η βασική διαδρομή ξεκινά από την Κυλλήνη, που βρίσκεται στους πρόποδες της Ζήρειας, και χαρακτηρίζεται από τον ανηφορικό και κακοτράχαλο δρόμο, κυρίως στο νοτιοανατολικό κομμάτι της Ζήρειας. Όμως, η προσέγγιση στη λίμνη Δασίου αποκαλύπτει ένα διαφορετικό τοπίο γεμάτο με μαγευτικά οροπέδια και ελατοδάση.

Read More »

ΓΚΙΩΝΑ – ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ TRAIL RIDE

Η διαδρομή ξεκινάει από την Ιτέα και διασχίζοντας σχεδόν ολόκληρο τον ορεινό όγκο της Γκιώνας , κατηφορίζουμε στους καταπράσινους πρόποδες της Οίτης και αφού διανυκτερεύσουμε στο Ορειβατικό Καταφύγιο , διασχίζουμε τα Βαρδούσια σε μία ανεπανάληπτης ομορφίας κατάβαση.

Read More »

ΔΙΡΦΥ – ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ TRAIL RIDE

Η διαδρομη ξεκιναει απο την Ερετρια και διασχιζοντας το Ξεροβουνι κατηφοριζουμε το φαραγγι μεχρι την παραλια της Χιλιαδους. Η διαδρομη θα συνεχιζεται με την αναβαση στο διασελο της Διρφυς και το κατεβασμα μεχρι τη Στενη Ευβοιας.

Read More »

ΑΤΤΙΚΗ TRAIL RIDE

Η διαδρομή ξεκινάει από το ποτάμι της Μεταμόρφωσης και διασχίζοντας τους ορεινούς όγκους Πάρνηθα, Πατέρας και Γεράνεια, καταλήγουμε στο Λούτρακι και τον ισθμό της Κορίνθου.

Read More »

ROADTRIP | 2019

Η επιθυμία για το roadtrip 2019 ήταν να γίνει πιο challenging και για αυτό συναποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, περίοδος που τα χιόνια στα ελληνικά βουνά δεν έχουν προλάβει να λιώσουν. Αυτό σήμαινε πως η διάσχιση αρκετών από τους ορεινούς δρόμους, θα αποτελούσε πραγματικό άθλο.

Read More »