ΒΕΡΜΙΟ – ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ TRAIL RIDE

αποσταση

υψομετρο

Αναβαση

καταβαση

0
χιλιομετρα
0
μετρα
0
μετρα
0
μετρα
0 ΧΛΜ
αποσταση
0 μετρα
υψομετρο
0 μετρα
αναβαση
0 μετρα
καταβαση

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ

28/08/2022

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

ΔΥΣΚΟΛΗ

INFO

συνοψη

Η διαδρομή ξεκινάει από το χωριό Ξηρολίβαδο και το σημείο κατασκήνωσης στην αρχή του δάσους.
Το Βέρμιο αποτελεί ένα από τα πιο ποικιλόμορφα βουνά της Ελλάδας. Από πυκνά δάση, με βούρκους και νεροφαγώματα, καταπράσινα οροπέδια και βοσκοτόπια , μέχρι ατελείωτες καταβάσεις σε μαλακό χώμα. Η διάσχιση του αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία χωμάτινης οδήγησης.
Αφήνοντας το Βέρμιο και ξεκινώντας όμως την ανάβαση για την κορυφή Καϊμακτσαλάν, το τοπίο αλλάζει ριζικά. Η διαδρομή είναι πολύ απαιτητική και χρειάζεται γερά νεύρα και εμπειρία. Εάν δε ο καιρός είναι άστατος η δυσκολία ανεβαίνει κατακόρυφα.
Κοτρώνες, βαθιά νεροφαγώματα με πέτρα και γενικά ένα ολισθηρό έδαφος  αποτελεί το terrain για την ανάβαση στη κορυφή. Το τοπίο όμως στο τέλος,  σε ανταμείβει 100%.

MUST see

Ξηρολίβαδο
Χιονοδρομικό Σελίου
Καταρράκτης Μεταμόρφωσης
Θέα Κορυφης 

Share

tips

Στην κορυφή του χιονοδρομικού στο Σέλι, η κατάβαση από τον δρόμο συντήρησης των lift απαιτεί μεγάλη προσοχή και χωμάτινα λάστιχα επειδή υπάρχει ο δρόμος έχει γρασίδι και μεγάλη κλίση.
Η ανάβαση στο Καϊμάκτσαλαν απαιτεί μια προηγούμενη εμπειρία σε ανώμαλο δρόμο. Εάν έχει βρέξει ή βρέχει συνίσταται να αποφευχθούν και τα δυο παραπάνω κομμάτια.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ

Ζέρβη

ΦΑΓΗΤΟ

Εβόρα

IN ACTION

Η χρήση του greektrail.gr από τον επισκέπτη προϋποθέτει την άνευ όρων συμφωνία του με τους όρους χρήσης που ισχύουν για ολόκληρο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Το Greek Trail διατηρεί όλα τα πνευματικά δικαιώματα του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Το greektrail.gr δεν ενθαρρύνει, καθοδηγεί ή συμβουλεύει τον επισκέπτη της ιστοσελίδας. Οποιαδήποτε αναπαραγωγή του περιεχομένου της ιστοσελίδας είναι αποκλειστική και προσωπική ευθύνη του επισκέπτη.

πριν το ταξιδι