ΣΟΦΙΚΟ TRAIL RIDE

αποσταση

υψομετρο

Αναβαση

καταβαση

0
χιλιομετρα
0
μετρα
0
μετρα
0
μετρα
0 ΧΛΜ
αποσταση
0 μετρα
υψομετρο
0 μετρα
αναβαση
0 μετρα
καταβαση

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ

26/12/2022

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

ΔΥΣΚΟΛΗ

INFO

συνοψη

Ξεκινώντας από τα Ίσθμια, η διαδρομή μας οδηγεί σε μια κυκλική εξόρμηση στα ορεινά σύνορα των νομών Κορίνθιας και Αργολίδας.
Η θέα του Αργοσαρωνικού είναι φανταστική από κάθε ύψωμα αλλά και το terrain καθ’ όλη τη διάρκεια εναλλάσσεται, κρατώντας τον αναβάτη σε εγρήγορση.
Τα πρώτα χώματα έρχονται αφήνοντας πίσω μας τη συνοικία Ντράσσα, με μια μικρή διάσχιση της ρεματιάς.
Καθ’ όλη την ανάβαση από εκεί μέχρι και το Χιλιομόδι, ο δρόμος είναι απότομος και σαθρός ανάμεσα σε ελαιώνες της περιοχής. Φτάνοντας στο Χιλιομόδι και μέχρι τον Άγιο Ιωάννη, η ανάβαση γίνεται δύσκολη σε κακοτράχαλο δρόμο και έπειτα σε “εντουράδικο” μονοπάτι. Ο δρόμος έπειτα γίνεται ανοιχτός με καλό χωματόδρομο μέχρι και τις πρώτες ανεμογεννήτριες. Εκεί εάν εξαιρέσεις ένα μικρό κομμάτι πολύ σαθρού εδάφους, η διαδρομή μέχρι και το τέλος της, είναι βάτη και πανέμορφη χωρίς άλλες ιδιαιτέρες δυσκολίες.

MUST see

Θέα Αργοσαρωνικού
Θέα Ακροκορίνθου
Φαράγγι Καράμπαμπα
Σοφικό

Share

tips

Προσοχή σε οδηγούς χωρίς μεγάλη εμπειρία, στο ύψος του Χιλιομοδίου , υπάρχει απότομη ανηφοριά μεγάλης διάρκειας , σε σαθρό έδαφος και αμέσως μετά πολύ στενό μονοπάτι.
Πριν την κορυφή του Όρους Αραχναίο, υπάρχει δύσκολη κομμάτι ανάβασης που θα παιδέψει άπειρους οδηγούς ιδιαίτερα με βαριές μοτοσυκλέτες. 

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ

Λουτρά Ωραίας Ελένης

ΔΙΑΜΟΝΗ

ΦΑΓΗΤΟ

Σοφικό

IN ACTION

Η χρήση του greektrail.gr από τον επισκέπτη προϋποθέτει την άνευ όρων συμφωνία του με τους όρους χρήσης που ισχύουν για ολόκληρο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Το Greek Trail διατηρεί όλα τα πνευματικά δικαιώματα του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Το greektrail.gr δεν ενθαρρύνει, καθοδηγεί ή συμβουλεύει τον επισκέπτη της ιστοσελίδας. Οποιαδήποτε αναπαραγωγή του περιεχομένου της ιστοσελίδας είναι αποκλειστική και προσωπική ευθύνη του επισκέπτη.

πριν το ταξιδι