ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ TRAIL RIDE

αποσταση

υψομετρο

Αναβασης

καταβαση

0
χιλιομετρα
0
μετρα
0
μετρα
0
μετρα
0 ΧΛΜ
αποσταση
0 μετρα
υψομετρο
0 μετρα
αναβασης
0 μετρα
καταβαση

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ

04/06/2023

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

ΕΥΚΟΛΗ

INFO

συνοψη

Μια διαδρομή στους ορεινούς όγκους της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου αλλά και σε δύο από τα μοναχικότερα δάση της Ευρώπης.
Ανεφοδιάζοντας τις μηχανές λίγο πριν τα Καλάβρυτα , η διαδρομή ξεκινάει διαστίζοντας τα Καραφλά Καλαβρύτων. Κατευθυνόμενοι δυτικά προς τα χωριά Κορφές – Πετσάκοι και καβάλα στη ράχη των Καραφλών η οδηγική εμπειρία είναι ανεπανάληπτη και η θέα μοναδική. Παρόλη την ομορφιά όμως η διαδρομή είναι σύντομη και αρκετά γρήγορα θα αντικρύσουμε τη Μονή Μακελλαριάς με τα απότομα ανεβάσματα που σηματοδοτεί και την είσοδο στο δάσος της Κάνισκας.
Η διαδρομή την άνοιξη και στις αρχές Ιουνίου είναι μαγευτική, το δάσος γεμάτο όμορφα τοπία και ο δρόμος γρήγορη φλαταδούρα .
Η δυτική μεριά του Ερύμανθου  μέχρι και το δάσος Φολόης είναι πραγματικά συγκλονιστική. Καταπράσινα τοπία, πανέμορφα χωριουδάκια και αρκετές εναλλαγές terrain κάνουν τη διαδρομή απολαυστική και καθηλωτική.
Φτάνοντας στη Φολόη το τοπίο αλλάζει πια , ο ήλιος χάνετε στο πυκνό δάσος και το τοπίο ανάλογα τις καιρικές συνθήκες έχει να προσφέρει και κάτι διαφορετικό. 
Διασχίστε το δάσος με χαμηλές ταχύτητες  και απολαύστε την μοναδικότητα του.

MUST see

Θέα από τα εκκλησάκια των Καραφλών.
Δάσος Κάνισκας.
Δάσος Φολόης.

Share

tips

Η καταλληλότερη εποχή για αυτή την διαδρομή είναι μια ηλιόλουστη ανοιξιάτικη εβδομάδα.
Εάν έχει βρέξει τις προηγούμενες ήμερες θα υπάρχουν αρκετά σημεία με βούρκους στη Φολόη.
Το πιο δύσκολο σημείο είναι η διάσχιση των Καραφλών, οπότε αναβάτες χωρίς μεγάλη εμπειρία ας προτιμήσουν καλές καιρικές συνθήκες. 

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ

Καλάβρυτα

ΔΙΑΜΟΝΗ

Αγία Τριάδα Κάπελη
Κάτω Ζαχλωρού
Καλάβρυτα

ΦΑΓΗΤΟ

IN ACTION

Η χρήση του greektrail.gr από τον επισκέπτη προϋποθέτει την άνευ όρων συμφωνία του με τους όρους χρήσης που ισχύουν για ολόκληρο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Το Greek Trail διατηρεί όλα τα πνευματικά δικαιώματα του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Το greektrail.gr δεν ενθαρρύνει, καθοδηγεί ή συμβουλεύει τον επισκέπτη της ιστοσελίδας. Οποιαδήποτε αναπαραγωγή του περιεχομένου της ιστοσελίδας είναι αποκλειστική και προσωπική ευθύνη του επισκέπτη.

πριν το ταξιδι