ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΝΕΑ ΣΤΥΡΑ TRAIL RIDE

αποσταση

υψομετρο

Αναβαση

καταβαση

0
χιλιομετρα
0
μετρα
0
μετρα
0
μετρα
0 ΧΛΜ
αποσταση
0 μετρα
υψομετρο
0 μετρα
αναβασης
0 μετρα
καταβαση

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ

10/08/2023

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

μετριας δυσκολιας

INFO

συνοψη

Όποιος κάνει την διαδρομή του Καλλιανού, μπορεί να επιστρέψει απο το εντυπωσιακό φαράγγι του Αγίου Δημητρίου μέχρι τα νέα Στύρα για το καράβι ή όπου αλλού θέλει με λίγη άσφαλτο.
Προκλητική η όψη του για να κατηφορήσεις στο φαράγγι. Κοντοσταθηκαμε να το κοιτάμε αλλά το τολμησαμε, ένα ΧΤ660 κι ένα ΧΤ660 τενερε. Προκλητική οδήγηση σε πετρωτό ανέβασμα μέχρι την κορυφή με τις ανεμογεννήτριες. Υπέροχη βόλτα κατηφορική, δασική με θέα το Αιγαίο, μέχρι το χωριό Πόθι όπου μπορείς να κάνεις στάση στην κορυφαία ταβέρνα του ξυπόλητου. Από εκεί ξεκινάει αριστερά ένα γκαζερό ανέβασμα μέσα στα έλατα με καθαρό χωματακι χωρίς πέτρες. Αφού περάσεις αλλά δύο χωριά, στον επαρχιακό Μαρμαρίου – Αμυγδαλιάς, αριστερά στο χώμα,θα χρειαστεί ν ανοιγοκλεισεις δύο συρματερα πορτακια από μαντριά. Πρέπει να τις κλείσεις για να μην φύγει κανα ζωντανό. Μετά τον κεντρικό για Κάρυστο που τον διασχίζεις, το τοπίο γίνεται παραθαλάσσιο.

MUST see

Εναλλαγές τοπίων
Φαράγγι Αγ.Δημητρίου
Δασικό, χωριά, κορυφές και παραθαλάσσια στον Ευβοϊκό.

Share

tips

Στο κατέβασμα απο Πόθι για Μελλισώνα, ένα σημείο σαν λατομείο. Το ίχνος είναι σωστό αλλά δεν είναι ορατό στο μάτι εκεί μέσα

GPX | INFO

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ

ΔΙΑΜΟΝΗ

ΦΑΓΗΤΟ

Ταβέρνα Ξυπόλυτος | Πόθι

IN ACTION

Η χρήση του greektrail.gr από τον επισκέπτη προϋποθέτει την άνευ όρων συμφωνία του με τους όρους χρήσης που ισχύουν για ολόκληρο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Το Greek Trail διατηρεί όλα τα πνευματικά δικαιώματα του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Το greektrail.gr δεν ενθαρρύνει, καθοδηγεί ή συμβουλεύει τον επισκέπτη της ιστοσελίδας. Οποιαδήποτε αναπαραγωγή του περιεχομένου της ιστοσελίδας είναι αποκλειστική και προσωπική ευθύνη του επισκέπτη.

πριν το ταξιδι