ΠΑΝΑΧΑΪΚΟ – ΚΑΝΙΣΚΑ TRAIL RIDE

αποσταση

υψομετρο

Αναβαση

καταβαση

0
χιλιομετρα
0
μετρα
0
μετρα
0
μετρα
0 ΧΛΜ
αποσταση
0 μετρα
υψομετρο
0 μετρα
αναβαση
0 μετρα
καταβαση

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ

26/11/2022

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

ΜΕΤΡΙΑ

INFO

συνοψη

Η διαδρομή μας ξεκινά από τις Καμάρες Αχαΐας με πρώτο προορισμό το χωριό Σελά. Η ανάβαση είναι εκπληκτική, με σφιχτές στροφές αλλά και φαρδιά πλατώματα , σε ένα φανταστικό terrain .
Φτάνοντας στα Σελά η διαδρομή συνεχίζει ανηφορικά μέχρι και το οροπέδιο στη κορυφή του Παναχαϊκού και το Ορειβατικό Καταφύγιο Πρασούδι.
Αμέσως μετά η διαδρομή είναι κατηφορική μέχρι και το δάσος της Κάνισκας και το χωριό Μάνεση. Ξεκινώντας την κατάβαση , το τοπίο είναι απόκοσμο και καθηλωτικό  σε μια εύκολη μεν διαδρομή που παρόλα αυτά απαιτεί την προσοχή του οδηγού διότι ο δρόμος είναι στενός και σαθρός.
Κατηφορίζοντας και άλλο φτάνουμε στη Μονή Μακελαρίας που σηματοδοτεί και την αρχή του δάσος . Η διαδρομή είναι μαγευτική και όσο και εάν το terrain σε “τσιγκλάει” αξίζει να ρίξει κανείς τους ρυθμούς του και να απολαύσει κάθε στιγμή.

MUST see

Θέα γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου
Θέα γειτονικών βουνών από Παναχαϊκό
Ορειβατικό Καταφύγιο Πρασούδι
Θέα κατά την κατάβαση Παναχαϊκού

Share

tips

Προσοχή κατά την ανάβαση – κατάβαση στο Παναχαϊκό διότι έχει αρκετά νερά που πιάνουν πάγο από νωρίς το μεσημέρι.
Μηχανάκια με καρμπυρατέρ κατά τους χειμερινούς μήνες θα έχουν πρόβλημα κατά την ανάβαση εάν είναι αρκετά πλούσια στο μείγμα.
Στο δάσος της Κάνισκας από φθινόπωρο και μετά θα βοηθούσαν τα χωμάτινα λάστιχα διότι ο δρόμος είναι γεμάτος φύλλα και λάσπη.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ

Καμάρες
Καλάβρυτα

ΔΙΑΜΟΝΗ

Ορειβατικό Καταφύγιο Πρασούδι
Οροπέδιο Παναχαϊκού

ΦΑΓΗΤΟ

Μάνεση

IN ACTION

Η χρήση του greektrail.gr από τον επισκέπτη προϋποθέτει την άνευ όρων συμφωνία του με τους όρους χρήσης που ισχύουν για ολόκληρο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Το Greek Trail διατηρεί όλα τα πνευματικά δικαιώματα του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Το greektrail.gr δεν ενθαρρύνει, καθοδηγεί ή συμβουλεύει τον επισκέπτη της ιστοσελίδας. Οποιαδήποτε αναπαραγωγή του περιεχομένου της ιστοσελίδας είναι αποκλειστική και προσωπική ευθύνη του επισκέπτη.

πριν το ταξιδι