ΟΣΣΑ – ΟΛΥΜΠΟΣ TRAIL RIDE

αποσταση

υψομετρο

Αναβαση

καταβαση

0
χιλιομετρα
0
μετρα
0
μετρα
0
μετρα
0 ΧΛΜ
αποσταση
0 μετρα
υψομετρο
0 μετρα
αναβαση
0 μετρα
καταβαση

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ

24/08/2022

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

ΕΥΚΟΛΗ

INFO

συνοψη

Η διαδρομή μας ξεκινάει από την Αγιά Λάρισας όπου υπάρχει άνετος χώρος κατασκήνωσης καθώς και αρκετά μαγαζιά για προμήθειες και καύσιμα.
Διασχίζοντας το δασικό σύμπλεγμα Όσσας , σε ένα καταπράσινο και πυκνό δάσος με καταπληκτικό έδαφος , σύντομα φτάνουμε στον 1ο προορισμό μας, το καταφύγιο Κισσάβου. 
Από εκεί ξεκινάει μια ασφάλτινη κατάβαση μέχρι και την κοιλάδα των Τεμπών.
Η ανάβαση από εκεί είναι λίγο κουραστική με αρκετή πέτρα αλλά η θέα του Ολύμπου φτάνοντας στο διάσελο σε ανταμείβει. Συνεχίζοντας θα διασχίσουμε τον Νότιο Όλυμπο και τα πανέμορφα δάση του, σε ένα  terrain που σε αφήνει να ευχαριστηθείς οδήγηση και τοπίο.
Η διαδρομή τελειώνει στους πρόποδες του Ολύμπου και στο χωριό Καρυά. 
Λόγω κακοκαιρίας και τεχνικού προβλήματος, δυστυχώς  η διαδρομή δε συνεχίστηκε μέχρι το Καταφύγιο Χρηστάκη, κάτι που σας το προτείνουμε να επιχειρήσετε. 

MUST see

Βοσκολίβαδα Όσσας
Ορειβατικό Καταφύγιο Κισσάβου
Θέα Ολύμπου

Share

tips

Τα χωμάτινα ελαστικά εάν έχει βρέξει ή βρέχει είναι απαραίτητα διότι τα δάση είναι πολύ πυκνά και υπάρχουν αρκετά σημεία που σχηματίζονται βούρκοι.
Επίσης σχεδόν σε όλη τη διαδρομή, στην Όσσα, οι δρόμοι είναι καλυμμένοι με πεσμένα φύλλα.
Στην Όσσα θα πέσετε πάνω σε αρκετές υλοτομικές εργασίες, οπότε να έχετε το νου σας για ανθρώπους, άλογα και οχήματα. 

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ

Αγιά
Τέμπη
Λιβάδι

ΔΙΑΜΟΝΗ

Αγιά
Λιβάδι

ΦΑΓΗΤΟ

Αγιά
Λιβάδι

IN ACTION

Η χρήση του greektrail.gr από τον επισκέπτη προϋποθέτει την άνευ όρων συμφωνία του με τους όρους χρήσης που ισχύουν για ολόκληρο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Το Greek Trail διατηρεί όλα τα πνευματικά δικαιώματα του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Το greektrail.gr δεν ενθαρρύνει, καθοδηγεί ή συμβουλεύει τον επισκέπτη της ιστοσελίδας. Οποιαδήποτε αναπαραγωγή του περιεχομένου της ιστοσελίδας είναι αποκλειστική και προσωπική ευθύνη του επισκέπτη.

πριν το ταξιδι